torstai 7. toukokuuta 2015

(22.4-7.5) Purjeveneilyä, Lanzarote ja Gran Canaria.


Buenas tardes!

24.4 perjantaina käytiin kuvaamassa vihdoin ja viimein purjeveneellä videota ja kuvia. Reissu oli oikein onnistunut ja harvoin työsuhde-etuna on purjeveneellä olo. Kävimme Isla de Loboksella myös piipahtamassa isohkolla kumiveneellä ja otimme kuvia myös sieltä. Ja arvatkaa vaan kuka onnistui polttamaan itseään auringossa puolen tunnin aikana.

Samana viikonloppuna piipahdimme oman porukan kesken Lanzarotella. Kivaa vaihtelua Fuerteventuraan ja täältä on helppo matkustaa, kun ei matka maksa paljoakaan verrattuna siihen, että Suomesta matkustaisi. Kierreltiin saarta vuokra-autolla, käytiin Fito & Fitipaldis- yhtyeen keikalla ja käytiin luolastokierroksellakin. Yhtye on erittäin suosittu Espanjassa ja porukkaa olikin paljon keikalla.
Luolastoreissu
Fito & Fitipaldis

  - - - - - - - - -
Seuraava viikko meni laivareissun kuvia läpikäydessä, eli melko rauhallisesti. Ainoa ongelma oli taas internetin puuttuminen toimistolta. En tiedä onko yhteyksissä ongelmia vai onko laskut maksamatta. Työnteko, blogin kirjoittelu ja kaikki muukin yhteydenpito onkin ollut tämän takia pirun hankalaa.

Gran Canaria

1.5 Lähdettiin Gran Canarialle viikonlopuksi, taaskin oman porukan kesken. Käytiin Puerto Ricossa, Playa de Inglesissä ja asuttiin Las Palmasissa hostellissa, joka olikin erittäin hieno ja halpa paikka ihan rannalla. Las Palmas vaikuttikin ensimmäiseltä isolta ja hienommalta kaupungilta näillä saarilla. Turisteja oli aivan pirusti ja lämpöä riitti auringossa 28 astetta.
Hostelli HiTide
Puerto Rico
Las Palmas, kuva hostellin parvekkeelta.

Rentouttava reissu vuorelle

Lauantaina tehtiin Juhon kanssa, jos ei rento niin ainakin ikimuistoinen, autoreissu Gran Canarian korkeimmalle vuorelle Pico de Las Nieves (1 949m). Lähdettiin käymään ensin Inglesissä ja mietittiin, jos lähdettäisiin käymään vuorella. Katsoin kännykän navigaattorilla suorimman reitin korkeimmalle kohdalle vuorta ja lähdettiin ajamaan. Ei päästy pitkälle, kun samana päivänä Bazaarista ostamani autoon tarkoitettu kännykänlaturi lopetti yhteistyön ja akku alkoi käymään vähiin.
Myöskin bensa, jota ajateltiin olevan riittävästi alkoi vähenemään huomattavasti, koska vuokraamamme auto oli surkein jolla olen ikinä ajanut. Piti siis ajaa ykkös- tai kakkosvaihteella jotta auto jaksoi mennä tietä ylöspäin ja voitte kuvitella kuinka se syö bensaa.

Kuva Lanzarotelta, mutta antaa vähän kuvausta tiestä vuorelle.
Tie oli kaksisuuntainen, mutta yhtä kapea kuin yksisuuntainen ja tiputusta tienreunasta ainakin tarpeeksi. Matka oli siis vuorottain huutamista, raivoamista ja nauramista. Melkein vuoren päälle päästyämme alkoi bensa, hermot, kännykänakku loppumaan ja päätimme lähteä suorinta tietä takaisinpäin tankkaamaan. Ainakaan seuraavaan 7 kilometriin en koskenut kaasupolkimeen kertaakaan, että eipähän siinä ainakaan bensaa kulunut.
Gran Canaria
Reissun jälkeen etsimme Las Palmasista parkkipaikkaa noin 40 minuuttia ja siinä vaiheessa, kun saimme auton parkkiin oli kyllä hermot kireällä. Reissu oli siis kaikin puolin oikein "rentouttava". Kuvia ei valitettavasti vuorireissulta ole koska kummallakin loppui akku kännykästä vuorella, joka hankaloitti tilannetta huomattavasti.
- - - - - - - - - -
Tällä viikolla olen käynyt vieläkin läpi laivareissun kuvia ja ollut yhteydessä pomoon, jotta voitaisiin käydä vielä kuvaamassa muutamat sisätilakuvaukset purjeveneellä. Samalla olen yrittänyt viimeistellä Suomen metsästysmuseolle mallintamaani luodikkoa ja kaiken suhteen alkaa tulemaan pirunmoinen kiire, koska lähtö takaisin Suomeen ja valmistuminen lähestyy. Eli vielä hommien viimeistelyä ja papereiden läpikäyntiä ja kohta alkaakin olemaan reissu ohi. 
Kuva Lanzarotelta
Vapaa-ajalla onneksi pystyy brittipubissa katsomaan Suomen Jääkiekkojoukkueen MM-kisojen pelejä. Suomen pelipaita puuttuu, mutta ainakin on pirusti suomalaisia katsomassa, kun on niin paljon vaihto-oppilaita. Kannustetaan siis Suomi voittoon!

Seuraavaan kertaan! Adios!



























tiistai 21. huhtikuuta 2015

(17-21.4) Maatalousmessut, surfausta ja huonoa säätä.

Hello!

Viimeviikon perjantaina oltiin TindayaTV:n kanssa maatalousmessuilla ja tsekkailtiin miten he hoitavat kuvauskeikkoja. Juho kyllä pääsi jo tositoimiin, mutta itse tyydyin mieluummin oppimaan katselemalla. Messuilla oli juustokilpailut, juustomaistiaisia, myynnissä mausteita, leivoksia ja montaa muuta osteltavaa.

Juustotuomarointia

Myös eläimiä oli näytillä yllättävän paljon ja eniten yllätti että pieniä kananpoikasia, kilpikonnia ja lintuja oli myynnissä hyvinkin halpaan hintaan. Joka toisella muksulla olikin elävä kananpoika mukana laatikossa ja se ei todellakaan omaan järkeen käynyt.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Perjantaina vuokrattiin myös auto ja surfauskamat viikoksi neljän hengen porukalla, joten nyt on helpompi liikkua paikasta toiseen. Lauantaina käytiinkin surfaamassa tai ainakin opettelemassa sitä ja ei se kyllä helppoa ole, eikä myöskään mitenkään kevyttä liikuntaa, vaikka siltä näyttääkin.

 Ranta @ El Cotillo

Auton lastausta surfauksen jälkeen.

Kun kuitenkin vielä vasta harjoittelee, niin se on enemmänkin aallokossa kamppailua kuin surfausta. Hauskaa puuhaa joka tapauksessa. Surfausreissulta tullessa nähtiin todella kesyjä maaoravia, annettiin niille purtavaa, vettä ja samalla valokuvailtiin.

 North Coast @ Corralejo

Žana, vaihto-oppilas Sloveniasta & kesyt kurret

Viikonlopun toisella rantareissulla kuulin ehkä hienoimman kommentin ikinä ja kai se melkein jo pitää jonkinlaisena kohteliaisuutena ottaa, kun puhutaan ruskettumisesta ja Žanan kaveri Sloveniasta sanoo: "but for real you are most whitest man I have ever seen in the world!".. se siitä ruskettumisesta seitsemän viikon jälkeen.

Uusi viikko lähti käyntiin huonossa säässä ja laivakuvausreissu on siirtynyt jo pariin kertaan huonon sään vuoksi. Nyt odotellaankin tietoa päästäänkö huomenna kenties kuvaamaan vai pitääkö odottaa pidempäänkin parempia kelejä. Sama ongelma estää valokuvauksen Volcanic Eventille. Vapaa-ajalla on kuitenkin kokoajan jotain tekemistä ja urheilua, joten en pistä pahaksi että muutamia hiljaisempiakin työpäiviä löytyy.

(13-16.4) Espanja vs. Suomi

HOLA!

Tällä viikolla on ollut töissä vähän rauhallisempaa. Yksi palaveri oli TindayaTV:n kanssa ja muuten olen vähän viimeistellyt Welcome Pack- lehtistä ja käytiin tsekkaamassa kuvauspaikkoja Volcanic Eventin nettisivun kuvia varten. Mutta nyt onkin hyvä sauma tehdä pientä vertailua Suomen ja Fuerteventuran/Espanjan välillä. 

Ruoka:

Ravintoloista on täällä vaikea löytää oikeasti paikallista ruokaa ja Suomessa tyypillistä lounasajan ruokailua seisovassa pöydässä ei ole. Eli hirveän terveellistä ja halpaa ruokaa hankala löytää. Normaalia ravintolaruokaa saa kyllä ihan sopivaan hintaan ja ruoka on ollut aina hyvää. Kuitenkin yksi paikka on löytynyt, josta saa todella hyvää tavallisempaa italialaista ruokaa: pastaa, lasagnea, kalaa ja kanaa yms. halpaan hintaan. Corralejoon matkustaville vinkkinä, että paikan nimi on Da Uli, eli kannattaa poiketa! Mukavaa vaihtelua hampurilaisiin, pihveihin ja raskalaisiin perunoihin.




Halpoja pizzerioita ei löydy oikein mistään ja täytteet ovat useimmiten Suomeen verrattuna erikoisia. Kebabia ei löydä oikeastaan ollenkaan mistään. Suomen jokaisessa kaupungissa on keskustassa vähintään kolme pizzeria/kebab- paikkaa yöelämää viettäville. Täällä ei valitettavasti purtavaa illanvieton jälkeen löydy. 

Kahviloita on todella paljon. Kahvi ja leivos/paistettu kerrosvoileipä maksaa yleensä paikasta riippumatta noin 3 euroa. Kahvi on myös todella paljon laadukkaampaa, maukkaampaa ja edullisempaa kotimaan kahviloiden vastaaviin verrattuna.


Kaupassa hintataso on melko sama kuin Suomen Lidl- kaupoissa riippuen tuotteesta. Esimerkiksi liha ja juusto on taas joskus jopa kalliimpaa kuin Suomessa. Lisätään tähän nyt myös maininta alkoholin, tupakan ja makeisten hinnoista, vaikkei ne ruokaa olekaan. Olut on äärettömän halpaa, eli noin 30sentillä saa yhden olut-tölkin. Siitä voi jokainen laskea ja vertailla hintoja Suomen hintoihin. Tupakka maksaa n.1.50-3 euroa aski merkistä riippuen, joten sekin on huomattavan halpaa. Makeiset on yllättäen huomattavasti kalliimpia ja valikoimat todella paljon pienempiä kuin Suomessa. Ruokakaupoissa kylmäketjuista ei tunnuta välittävän pätkääkään ja maitohyllyt saattaa olla lämpiminä, terveisin kolme kertaa valmiiksi hapanta maitoa ostanut. Maitoa täällä ei myöskään juoda ruoan kanssa samalla tavalla kuin Suomessa ja se taitaakin olla aikalailla vain suomalaisten juttu.

Bussit ja taksit:

Paikasta toiseen kulkeminen taksilla ja bussilla on täällä järjettömän halpaa suomeen verrattuna. Taksilla pääsee kaupungin toisesta päästä toiseen alle kolmella eurolla ja bussilla 30 kilometrin matka maksaa 2.50 euroa, joten Suomella olisi aika paljon opittavaa tästä. Bussien ja taksien vauhti on ihan eri luokkaa kuin kotimaassa ja
se ei kyllä aina tunnu turvallisimmalta vaihtoehdolta. Autojen kunto on kyllä yllättävän hyvä, joten matka on ainakin siltä osin viihtyisä.



Työtavat:

Tämän voisi tiivistää yhteen lauseeseen: mikään ei toimi mutta kaikki luonnistuu. Yhden suomalaisen sanoja lainaten ''Tää on vähän niinku lämmin Venäjä". Asunnolle nettiyhteyttä ollaan nyt odoteltu 6 viikkoa ja saadaan varmasti odottaa vielä lisää. Nettiyhteyden odottelu ei ole vaihto-oppilas firman vika vaan paikallisen Vodafone- yrityksen. Education & Mobilityn henkilökunnalta kuullut myös samaa, että joutuu odottelemaan todella paljon jos haluaa jonkun asian hoituvan ja joutuu kyselemään perään monta kertaa. Täälläpäin onkin sanonta ''Manjana'' eli ''To take it slow; relax''. Suomalaiseen tiukkaan työkulttuuriin tottuneena täkäläinen tyyli on liiankin rento ja turhauttava. En todellakaan haluaisi joutua täälläpäin sairaalaan.

Tässä huomiot tälläerää. Adios! 


















torstai 9. huhtikuuta 2015

(30.3-9.4) Reissailua, lomapäiviä ja hyvää palautetta.

Hola amigos! 

Tämä lause taitaa olla aika tuttu blogeissa mutta täytyypä se sanoa: onpas vierähtänyt aikaa viime kirjoituksesta! Pääsiäisloma yllätti täysin ja ilman kämpän nettiyhteyttä blogin kirjoitus on
viivästynyt. Mutta eikun asiaan! 


28.3 oli järjestetty vaihto-oppilaille reissu läheiselle Isla de Lobos- saarelle ja reissua varten tein julisteen aiemmin. Saari oli ihan mukava kiertää vaikka nähtävää ei paljon ollutkaan... kiviä lukuunottamatta.


Aamulla oli pilvistä ja fiksuna suomalaisena en tietenkää laittanut aurinkorasvaa ja päivällä auringon paistaessa niska onnistui kärähtämään. Ruskettuupahan ainakin siitä kohdin. Onnistunut ja mukava reissu kuitenkin omalta osalta. 



  Seuraavan viikon alussa jatkoin venemainosten väsäilyä ja niissä merkeissä alkuviikko menikin pääosin. Sitten pääsiäisloma yllätti, en muistanut ollenkaan että on jotain vapaapäiviäkin tulossa..

Pääsiäsloma meni pääosin vain lomaillessa, rentoutuessa ja uusiin suomalaisiin vaihto-oppilaisiin tutustuessa ja heille paikkoja näyttäessä. Ainiin maalattiinhan me pääsiäismuniakin! 



Tänne onkin saapunut 10 suomalaista lisää viikon sisään, joten ei enää ainakaan ole harvinaisuus törmätä kadulla johonkuhun suomalaiseen, vaikkei se hirveän vaikeaa ollut aikasemminkaan. Uudet 10 suomalaista asuvat kylläkin samassa asunnossa, joka on iso, mutta ei kuitenkaan harmita yhtään että on oma kahden hengen asunto, jonka alakerrassa muuten sijaitsee autokorjaamo. Ei kellaria. Autokorjaamo.  


Kuluvalla viikolla lähetin Toyalle venemainoksia ja kysyin mielipidettä. Suomessa työskennellessä on tottunut että mikään työ ei menee suoraan ensimmäisellä kerralla läpi vaan aina tarvitsee jotain korjailla tai muuttaa. Vastaus olikin yllättävä koska Toya kiitteli ja kehui työn laatua sanoi odottaneensa huonompaa jälkeä. Toisaalta eipä Toya missään vaiheessa nähnyt mitään työnäytteitäkään, joten pelot ymmärtää paremmin kuin hyvin.


 Aloin myös päivittämään Education & Mobilityn Welcome Pack-lehtistä uuteen uskoon, eli vaihtamaan muutamia tekstejä ja lisäämään uusia kuvia, jotka kävimme aiemmin ottamassa. 

Muissa töissä ei olla hirveästi edetty, koska videokuvaa varten puuttuu vielä kuvauskalustoa jota tarvittaisiin. Mutta onneksi täälläpäin ei ihan kamalaa stressiä hommista pidetä.  

Vapaa-ajalla olen ehtinyt kokeilemaan skeittaustakin ensimmäistä kertaa elämässäni ja se tuntuukin ihan mukavalta tavalta liikkua paikasta toiseen. Katsotaan sitä temppuilua sitten hyvin paljon myöhemmin. Tässä kuitenkin muutamia kuvia jotka auringonlaskun aikaan kaveri onnistui nappaamaan. 





Olen miettinyt jonkinlaista kulttuurishokki ja corralejoinfo-blogitekstiä. Täytyykin jossain vaiheessa tehdä kunnon yhteenveto millaista täällä nyt onkaan Suomeen verrattuna. 

Päivittelen taas blogia, kun tulee uutta kirjoiteltavaa. Adios! 
 



 



torstai 26. maaliskuuta 2015

(20-26.3) Arkea Fuerteventuralla

Hola!

Edellinen viikon loppupäivät sujuivat normaalina arkena eli toimistolla ja kotona ollessa. Mainosten suunnittelua aloitellessa ja vaihto-oppilaiden venereissun julistetta korjaillessa.

Yhden asian on huomannut erityisen hyvin täällä. Näin teknisenä aikana ihminen tuntee itsensä hyvin orvoksi ilman nettiyhteyttä, joka on kyllä melko surullista. Vaikka ei nyt puhuttaisikaan somesta tai muusta ajanvietteestä, niin nykyään ei oikeastaan mitään voi tehdä ilman internet-yhteyttä. Saat sähköpostiliitteitä työtä varten, mitäs teet kun ei yhteydet toimi. Noh ehkä se tekee ihan hyvääkin totutella olemaan ilman kokoaikaista nettiyhteyttä.

Viikko alkoi tapaamisella DestinyHome-yrityksen kanssa. Hommana olisikin kuvata remontoitavien asuntojen kehitystä, kunhan on aurinkoinen sää. Sitä ei ihme kyllä ole viikkoon ollut, vaan vettä on satanut ja ollut pilvistä. Kuulemma harvinaista täälläpäin, mutta Suomeen tottuneena ei tuo pilvisyys niin ihmetytä. Pilvisyyden takia myöskin toinen valokuvausprojekti on jummannut paikallaan, mutta ensi viikolla varmaan pääsee kuvaamaan kovemmalla tahdilla.

Purjevenevuokraajan mainokset etenee pikkuhiljaa kunhan saa inspiraation rullailemaan. 3D auttaa kummasti siihen, että näkee mainokset ''oikeassa'' valaistuksessa ja ympäristössä, joten voi helpommin välttää ongelmat joita tulee, kun koneen näytöllä suunnittelee isomman koon mainoksia.

Huominen jatkuu samoissa merkeissä eli mainosta suunnitellessa ja sitten olisikin viikonloppu ja vaihto-oppilaiden laivareissu edessä. Ensi viikkoon! Adios!



perjantai 20. maaliskuuta 2015

(16-19.3) Purjeveneitä ja mainoksia.

Suomalaisia vaihto-oppilaita, purjevenevuokraamon mainoksia ja vesisadetta. Siitä on alkuviikko koostunut.

Tänne lähtiessä ajattelin, että varmasti ainutlaatuinen tilaisuus päästä Suomesta Fuerteventuralle työssäoppimaan. Se mielikuva on karissut aika vahvasti, kun suomalaisia näkee täällä enemmän kuin muualta tulleita. Viikonloppuna näin viisi uutta suomalaista työssäoppijaa ja sanonta: "maailma on pieni paikka" tuli todistettua jälleen kerran todeksi, kun Riihimäen Hyriasta harjoitteluun tullut jätkä tuli morjenstamaan, kun oltiin oltu samalla ulkomaanvaihto-kurssilla.

Kahden viikon auringonpaisteen aikana ajattelin myös, että mahtaako täällä sataa vettä melkeinpä koskaan. No nyt on pari päivää tullut vettä ja se on jopa ihan mukavaa vaihtelua, tulee jostain syystä kotimaan kelit mieleen. Tuuli on ollut jatkuvasti kova ja vesisateen aikana ei ulkona ilman hupparia pystynyt olemaan.


Noh säästä höpöttelystä takaisin työntekoon!

Maanantaina oli tapaaminen paikallisen Tindaya tv-yhtiön ja Toya Velarde-nimisen graafisen alan yrityksen kanssa. Tv-yhtiö olisi kiinnostunut työskentelemään meidän kanssa. Itse en ole niin kiinnostunut video-projekteista, mutta en ainahan voi oppia uutta, joten otan työtä vastaan kun sitä tulee.

Toya Velarde on ehdottomasti kiinnostavin yritys ja itselle sopiva, koska työnkuvana olisi graafinen suunnittelija. Toyalta tulikin heti tiistaina ensimmäinen toimeksianto. Työnä olisi suunnitella purje- ja kalastusvenevuokraamolle lipunmyyntikojun mainokset. Logo oli valmiiksi suunniteltu, joten siitä ei tarvitse stressailla ja myyntikojun mainokset on mieleinen homma. Kun ulkoasu on suunniteltu valmiiksi ja vuokraamo on remontoinut purjeveneen, käymme purjehtimassa merellä ja samalla reissulla on tarkoitus ottaa valokuvat mainoksia varten.

Tälläiseen lipunmyyntikojuun mainokset tekeillä

Keskiviikko oli vähän kehnompi päivä työn kannalta, koska toimistolta oli nettiyhteys poikki. Tuntuu että aina kun täällä on pilvisempi päivä niin netti- ja puhelinyhteydet pätkii. Vähän kehnommassa jamassa yhteydet kuin Suomessa. Sain kuitenkin tehtyä vaihto-oppilaiden venereissulle mainoksen, joten päivä ei mennyt kuitenkaan hukkaan. Tänään torstaina aamupäivä on mennyt blogia kirjoitellessa ja sähköposteja lähettäessä. Nyt onkin sopiva hetki kahvitauolle, Adios!













tiistai 17. maaliskuuta 2015

(9-13.3) Työskentelyä ja tapaamisia

Hola!

Aloitettiin toimistolla käsittelemään viikonlopun aikana ottamia kuvia ja videoita. Tajusimmekin viikonloppuna kuvatessa, että ensimmäinen kerta, kun melkein pilkkopimeässä kuvaa. Valokuvat oli kuitenkin yllättävän onnistuneita haastavasta valaistuksesta huolimatta, mutta videosta ei ollut käytettävää materiaalia juuri ollenkaan.



Toimistolla työskentelyn lisäksi yritimme saada asuntomme internet-asiaa etenemään ja itse yritin saada selkoa paikallisen Vodafone-puhelinliittymän toiminnasta. Kyseessä on brittiläinen puhelinliittymä-yritys, mutta yllättäen täällä saarella, jolla on äärettömän paljon brittituristeja, ei kuitenkaan liikkeessä myyjät osaa englantia juuri ollenkaan. Paikallisessa lähikaupassakin myyjä osaa paremmin englantia. Sain lopulta kuitenkin selville numeron josta saa palvelua englanniksi ja puhelinliittymä toimii nyt mainiosti.

Ruokapaikat ja kahvilat alkaa olemaan tuttuja ja vähän sivummassakin olevia liikkeitä alkaa jo löytämään ja usein niissä tuotteet ovatkin huomattavasti halvempia kuin turistien suosimalla pääkadulla sijaitsevissa liikkeissä. Rannan tuntumassa olevat paikat ovatkin yleensä huomattavasti kalliimpia. Paikallisesta Da Uli-ruokapaikasta saa Suomen hintoihin verrattuna todella edullista ja maittavaa ruokaa, kuten pastoja, lasagnea, kalaa ja kanaa.

Loppuviikosta kävimme palaverissa DestinyHome- nimisessä yrityksessä. Kyseessä on asunnonvälitys- ja vuokraukseen keskittynyt yritys, joka tarvitsisi viidestä asunnosta esittelyvideon. Yllätyimme iloisesti kerrankin, kun kaksikin työntekijää osasi sujuvasti englantia, vaikka etukäteen kerrottiin että paikalla olisi vastassa pelkästään espanjaa puhuvia. Kuvauskalustoa ei yrityksellä ole, mutta uskomme että saamme työn hoidettua Juhon järjestelmäkameralla. Seuraavalla viikolla sovimme tarkemmin päivistä jolloin menemme kuvaamaan ensimmäistä asuntoa.




Seuraavaan viikkoo, adiós!